Hvad betyder det “at være i nuet”? 

Hvordan føles det “at være i nuet”? Det kan være svært at forstå begrebet ”at være i nuet”, hvis du ikke ved, hvad det er eller føles.

Når du mediterer, så oplever du en følelse af at være i nuet(hvorfor meditere?). At mærke det der sker lige nu og ikke tænke eller føle noget som ligger i fortiden eller fremtiden. Det er en følelse af intenst nærvær, hvor alle bekymring slippes. Mange har sikkert prøvet denne følelse, uden at registrere det som ”at være i nuet”.

Følelsen kan komme når du oplever naturoplevelser såsom en smuk udsigt, en fantastisk solnedgang eller noget helt tredje. Følelsen kan også opstå når du hører et stykke musik, som du helt kan forsvinde ind i, eller hvis du har en dyb samtale med et andet menneske hvor tidsfornemmelse og omgivelser helt forsvinder.

Hvordan du bedre oplever at være i nuet

At være i nuet opleves ofte som tiden står stille. Og det bedste råd til at opleve glæden ved at være tilstede, er at være nærværende. Hverdagens pligter og stress er ofte grunden til, at vores tanker altid er længere fremme end bare være tilstedet i nuet.

Arbejde, børn og pligter kan hurtig blive hverdag, og så glemmer vi ofte at sysle med de ting der gør os glade. Brug tid på at lave det der gør dig glad, hvad end det er at spille fodbold, slappe med med veninder eller udleve drømmen om at blive kunstner.

At mærke nuet gennem meditation

Denne fornemmelse kan du fremkalde ved at meditere. Når du bliver god til meditation, overføres denne evne til at være i nuet også til mange andre situationer i livet. Du vil opleve en større opmærksomhed og evne til koncentration i hverdagen.

Ved meditation skal du opholde dig et uforstyrret sted. Men det kan også være en fordel at du befinder dig et trygt, rart eller smukt sted. Det er som nævnt ofte i trygge, smukke eller rare situationer, hvor vi ubevidst kan mærke denne følelse af ”at være i nuet”. Derfor kan det også hjælpe til en god meditationen, at du befinder sig sådan et sted.

Se også dette

brug cOpvarmning til meditation
Tips

Opvarmning til meditation

Opvarmning til meditation kan være en god idé. Det kan godt virke lidt overflødigt, men det er et godt redskab til at løsne op for

lær meditation i hverdagen
Tips

Meditation i hverdagen

Du kan bruge meditation i hverdagen. Der findes mange forskellige typer meditation til mange forskellige formål. En type meditation, som måske vil gavne dig, er