Tips til at undgå at blive søvnig under meditation

Hvis du har prøvet meditation, kender du nok til, at meditation kan gøre dig døsig og søvnig. Dèt at undgå at falde i søvn under meditation er nok en af de største udfordringer for mange, og noget som du skal være opmærksom på, når du kaster dig over meditation som nybegynder.

Helt ligesom andre situationer hvor du måske er kørt træt eller helt nede på batterierne, så vil stress og andet også kunne gøre udslag for krop og sind, når du skal sidde helt stille og ”tømme hovedet”. Derfor får du her et par tips til at undgå at blive søvnig under meditation.

Hvis du er meget træt

Hvis du er meget træt, så trænger din krop og sind måske til søvn mere end meditation. Du skal ikke kæmpe imod søvnunderskud, men give krop og sind ro ved simpelthen at sove før du kaster dig over at meditere. Hvis du ikke lider af søvnunderskud, vil du logisk nok bedre kunne undgå at falde i søvn under meditation.

Læs også: Hvad er de 5 trin i meditation?

Lokale temperatur under meditation

Det er ikke sjovt med koldt luft, hvis man elsker varme. Men et varmt rum som du nok allerede ved, vil hurtigere gøre dig døsig. Derfor kan du træne ved at mediterer med åben vindue, så der kommer frisk og kold luft ind.

Meditationsform

Måske du har læst eller været vant til at mediterer med lukkede øjne. Men for at undgå en naturlig træthed kan du prøve at mediterer med åbne øjne, hvor et afslappet blik kan kræve en del tilvænning i starten.

Din stilling stimulerer måske også træthedsfornemmelserne, især hvis du er liggende. Her kan du med fordel overveje at bruge en meditationspude eller skammel hvor du sidder op med rank ryg. Alternativt kan du vælge en stol, men med en stol kræver det en del at holde ryggen rank uden at falde sammen og samtidig slappe af i krop og sind.

Du kan også overveje at kaste dig over gående meditation, som samtidig kan give dig gode natur oplevelser. Alternativ kan du stå op og mediterer i din sædvanlige lokation.

Se også dette

lær meditation i hverdagen
Tips

Meditation i hverdagen

Du kan bruge meditation i hverdagen. Der findes mange forskellige typer meditation til mange forskellige formål. En type meditation, som måske vil gavne dig, er